Depressiebehandeling U-center

Opname voor depressie in een kliniek

Je hebt al meerdere behandelingen en therapieën voor je depressie geprobeerd, maar ondanks alle hulp kom je niet verder. Op dat moment is U-center er voor je. 

Communicatie center

Communicatie center

Contact met een professional

Wij staan voor je klaar

Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!

opname depressie

Laten opnemen voor je depressie

Waarom kiezen voor een vrijwillige opname voor je depressie?

In ons behandelcentrum voor meervoudige aandoeningen werken we niet alleen aan jouw depressieve stoornis, maar ook aan de achterliggende oorzaken. Door een kortdurende opname maak je de eerste belangrijke stap naar herstel. Soms is een behandeling in je thuissituatie niet voldoende en helpt het om even afstand te nemen van je dagelijkse leven. In zo’n geval kan een vrijwillige opname voor je depressie hulp bieden. In een intensieve behandeling in onze kliniek ga je in een kortdurend programma van 6 weken aan de slag met je depressie. Wanneer geïndiceerd volgt daarna een ambulant vervolgtraject van 8 weken. Door onze unieke holistische aanpak behandelen we alle problemen en onderliggende factoren van je depressieve stoornis tegelijk. 

Tijdens je verblijf bij U-center kun je volledig aan de slag met jezelf en geven we je in een korte tijd al het gereedschap wat je nodig hebt om te herstellen. Elke fase in je behandeltraject wordt aangevuld met e-health. Zo word je actief betrokken in je behandeling en herstel. De depressie behandeling is erop gericht om je zo snel mogelijk weer je rol in de maatschappij terug te geven.

Verschillende soorten depressies

Hoe kun je een depressie herkennen?

 • Comorbiditeit

  Specialist in comorbiditeit

  Wij behandelen meervoudige diagnoses Lees meer
 • wachttijd

  Geschatte wachttijd: 8 tot 12 weken

  Laatst geupdate op 17-06-2024 Lees meer
 • tevredenheid

  Cliënten raden ons aan

  Gemiddeld scoren we een 8,4 op cliënttevredenheid Lees meer

Nazorg in je thuissituatie (op indicatie)

Depressie ambulante behandeling

Wanneer geïndiceerd ga je na je opname in de kliniek verder met een ambulant traject. Éen van de behandelaren uit jouw klinische traject wordt ook je mentor tijdens je ambulante traject. Tijdens de klinische fase stel je samen met je behandelaar een toekomst ontwikkelplan op. Hierin staan de doelen die jij wilt bereiken en hoe we samen voorkomen dat je terugvalt in een depressie na je opname. Je ambulante behandeling is een combinatie van behandelafspraken en e-health. Je behandelaar kan bepaalde e-health modules voor je klaarzetten, maar je kunt ook zelf oefenen in deze digitale omgeving. 

In deze tweede fase ga je verder oefenen met je opgestelde doelen en leer je de opgedane kennis toe te passen in je thuissituatie. De ambulante behandeling zal in intensiteit afnemen in een periode van 8 weken. Hierdoor is de overgang van de opname naar de thuissituatie minder groot en begeleidt je behandelaar je om grip te houden op je stemmingsklachten. 

Onze depressie behandeling

Herstellen in onze kliniek in Zuid-Limburg

Ons behandelcentrum bevindt zich in het Zuid-Limburgse heuvellandschap op een rustige plek. Deze mooie plek heeft een positieve invloed op je mentale gesteldheid. Tijdens je verblijf kun je gebruik maken van de fitnessruimte, sauna en zwembad.

Ook gezond eten vinden we erg belangrijk tijdens je herstel. Daarom krijg je tijdens je verblijf in onze kliniek elke dag verse maaltijden aangeboden in ons restaurant. Zo hoef je tijdens je behandeling alleen maar te focussen op herstellen van je depressie

Bekijk ons behandelcentrum
depressie kliniek

Klinische opname ggz

Wat zijn de voordelen van een opname voor je depressie?

Wanneer een ambulante behandeling niet voldoende is kun je ervoor kiezen om je te laten opnemen bij U-center. Tijdens de behandeling verblijf je voor een aantal weken in ons behandelcentrum en krijg je dagelijks verschillende behandelingen. Een opname bij U-center vergt veel motivatie en lef, maar biedt ook veel voordelen.

 • Je kunt tijdens je behandeling volledig focussen op je herstel, zonder tussenkomst van dagelijkse activiteiten of werk.
 • Je verblijft samen met gelijkgestemden in ons behandelcentrum en volgt samen een behandeltraject. Op deze manier leer je van elkaar en heb je contact met lotgenoten. Onze cliënten zijn, net als jij, zeer gemotiveerd om aan zichzelf te werken. Hierdoor kun je samen focussen op een spoedig herstel.
 • Je krijgt een eigen kamer en badkamer met alle gemakken van een hotelkamer, zodat je je ‘s avonds gewoon terug kunt trekken.
 • We hechten veel waarde aan gastvrijheid in ons behandelcentrum, daarom hebben we naast een team van behandelaren ook facilitair personeel in dienst.
 • Onze kliniek bevindt zich middenin het Zuid-Limburgse heuvellandschap, zodat je tijdens je behandeling gelegenheid hebt om outdoor activiteiten te ondernemen, zoals wandelen en joggen. Ook kun je je eigen mountainbike of fiets meenemen. 
opname depressie U-center

Behandeling opname depressie

Hoe werkt een opname voor depressie bij U-center?

Wanneer je kiest voor een opname bij U-center kijken we samen met jou wat er aan de hand is. Door een uitvoerig explorerend gesprek en (digitale) vragenlijsten proberen we te achterhalen wat je problemen zijn en hoe we je het beste kunnen helpen. Een opname bij U-center is altijd vrijwillig en we vinden het dan ook belangrijk dat je zelf de aanmelding doorloopt.

Tijdens je opname in onze kliniek stellen we een behandelplan op. In een intensief behandeltraject helpen we je om weer grip op je leven te krijgen. Deze opname is altijd kort, zodat je zo snel mogelijk weer je rol in de maatschappij in kunt geven.

Onze depressie behandeling

Intensieve behandeling voor je depressie?

Wil je meer weten over een opname voor je depressie in onze kliniek? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag! Je kunt je natuurlijk direct aanmelden via ons online formulier.

Meld je aan Neem contact op

Geschatte wachttijd

8 tot 12 weken

Laatst geupdate op 17-06-2024

U-center kliniek

Ons behandelcentrum

Depressie symptomen

Hoe herken je een depressie?

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden