Integrale & intensieve behandeling

Onze aanpak

Tijdens een korte en intensieve behandeling ga je samen met een team van behandelaars aan de slag met jezelf. Zo snel mogelijk. Met onze unieke holistische en multidisciplinaire aanpak behandelen we geïntegreerd jouw problemen. De mooie omgeving helpt bij je herstel. 

Communicatie center

Communicatie center

Contact met een professional

Wij staan voor je klaar

Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!

Korte en intensieve aanpak

Klinische opname en ambulante behandeling (op indicatie)

Ons doel is dat je zo snel mogelijk je rol terugkrijgt in de maatschappij. In zes tot veertien weken werken we aan jouw U-turn: een ommezwaai in je leven. Je verblijft zes weken in onze kliniek en wanneer geïndiceerd helpen we je acht weken thuis via e-health. Met nieuwe inzichten heb je straks genoeg in huis om zelf verder te gaan op de goede weg.

Daarvoor pakken we je klachten tegelijk aan, met veel verschillende behandelingen. Van cognitieve gedragstherapie tot EMDR. Van psycho-educatie tot schematherapie. En van leefstijlverandering tot e-health. Onze aanpak is dus multidisciplinair. Ook versterken we waar je goed in bent en werken we aan je lichamelijke fitheid en sociale contacten. Deze unieke holistische benadering, spitsen we toe op jouw situatie. We kijken dus niet alleen naar je diagnose, maar naar jou als mens.

Onze behandelingen
start je u-turn u-center

Onze behandelingen

Wil je meer informatie over onze andere behandelingen en onze behandelaanpak? Bekijk dan deze pagina's voor meer informatie over de verschillende therapievormen die U-center aanbiedt.

Therapievormen

Behandelingen

Lees meer

Online behandeling

E-Health

Lees meer

MBT

Mentalization Based Therapy

Lees meer

Schema's doorbreken

Schematherapie

Lees meer
u-center onze aanpak

Combinaties van psychische problemen

U-center: expert in comorbiditeit

Meerdere psychische problemen tegelijk behandelen: dat is onze specialiteit. Vaak komen psychische problemen namelijk niet alleen, maar heb je meerdere stoornissen die elkaar beïnvloeden. Dat noem je comorbiditeit. Depressie gaat bijvoorbeeld vaak samen met angst. En wie een verslaving heeft, heeft vaak ook een stemmingsstoornis. Behandel je de ene aandoening, dan houd je de andere en is de kans groot dat je terugvalt. Ook is niet altijd duidelijk welke psychische stoornis je klachten veroorzaakt. Daarom krijg je bij U-center een alles-in-een-aanpak.

Lees meer over comorbiditeit

Meer informatie over wie we behandelen

Quote

U-center heeft mij een prachtige gereedschapskist gegeven met dingen waar ik regelmatig gebruik van maak. Het fundament voor mijn herstel is gelegd bij U-center.

Guido (53) - oud-cliënt

Healing environment

Verblijf in een comfortabele kliniek

U-center is niet zomaar een kliniek, maar gevestigd in een voormalig hotel in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap. Je voelt je er gelijk thuis. In je eigen kamer ben je van alle gemakken voorzien. Ook de Feng-Shui-inrichting van het gebouw draagt bij aan een prettig verblijf. Onze healing environment speelt een belangrijke rol in je behandeling. 

Gastvrijheid & ontspanning
Alle beetjes helpen. Daarom serveren we ook gezond, vers en lekker eten. Daarnaast kun je een ontspannen duik nemen in het zwembad. Of wandelen en mountainbiken in het prachtige Limburgse heuvellandschap. Of wat dacht je van schilderen en beeldhouwen in de creatieve ruimte? A
l onze medewerkers hebben gastvrijheid en service hoog in het vaandel staan. We zijn ervan overtuigd dat deze hospitality een grote rol speelt bij het succes van onze behandeling.  

Bekijk ons behandelcentrum

Voorkom grotere problemen

U-center: korte wachttijd

Bij U-center doen we er alles aan om je snel te helpen. De wachttijd bij U-center is minimaal. Dat geldt voor alle combinaties van psychische aandoeningen die we behandelen.

Korte wachttijd: U-center helpt je snel

Moet je langer wachten op geestelijke gezondheidszorg, dan loop je meer kans op grotere problemen. Zeker als je ernstige psychische klachten hebt. Dan trek je jezelf steeds verder terug, verlies je meer sociale contacten en doe je minder mee in de samenleving. Zo komt je hele leven in de wachtkamer te staan. 

Past jouw vraag bij ons aanbod? Dan nodigen we je uit voor een online indicatiegesprek. Denken we nog steeds dat je bij ons aan het goede adres bent? Dan maken we binnen een paar weken een vliegende start met je behandeling. Zodat je zo snel mogelijk een U-turn maakt en je leven weer de goede kant opstuurt. Kijk hier hoe snel wij je helpen

Sneller dan de Treeknorm

Bij U-center helpen we je sneller dan de Treeknorm. Deze norm spraken verzekeraars en zorgaanbieders af in 2000 om de wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg te verkorten. ‘Treek’ komt van landgoed Den Treek, waar ze vergaderden. Bij een ggz-aanbieder die zich houdt aan de Treeknorm, krijg je binnen vier weken een intakegesprek. Maximaal tien weken erna start je behandeling.

Actieve betrokkenheid en regie

Online behandeling

In iedere fase van de behandeling is e-health een vast onderdeel van het behandelaanbod. Je kunt dan denken aan online behandelmodules en zelfhulpmodules, soms in combinatie met dagboeken, die aanvullend op de reguliere therapieën ingezet worden. Ook online contact is e-health: beeldbellen of via een beveiligde omgeving berichten kunnen sturen. E-health draagt bij aan actieve betrokkenheid en helpt regie over jouw leven te nemen.

Onze E-health behandeling

Testimonials

Bekijk hoe cliënten U-center ervaren hebben

Eerste fase

6 weken klinische behandeling

De klinische fase betekent zes weken weg uit je thuissituatie en volledig focussen op jezelf. Je wordt ontzorgd en kunt je helemaal focussen op je fysieke en mentale gesteldheid.

Je leert oude patronen los te laten en leert nieuw gedrag om met moeilijke situaties om te gaan. Alle programmaonderdelen zijn gericht op het ontdekken, bewust worden en beseffen van wat er aan de hand is, hoe je bepaald gedrag kunt veranderen en hoe je het dagelijkse leven weer aan kunt gaan. Dit doen we onder andere door individuele gesprekken en groepstherapie, waarbij ook jouw naasten betrokken worden.

Samen met je behandelaar bepaal jij de doelen die je wilt bereiken tijdens dit traject en hoe we dat gaan realiseren. Al snel tijdens de klinische fase ga je aan de slag met het toekomst ontwikkelingsplan om de thuiskomst goed voor te bereiden. Ook leer je om een gezonde leefstijl te behouden bij thuiskomst. Aangeleerde patronen kun je ook thuis voortzetten. Het toekomst ontwikkelingsplan zorgt ervoor dat je een goede handleiding hebt voor wat te doen tijdens een terugval. Zo raak je de grip niet kwijt en blijf je weg uit oude patronen. Een unieke en persoonlijke aanpak dus, gericht op een duurzame verandering in jouw leven.

Lees meer over onze korte wachttijd

Een typische dag bij U-center

Je begint de ochtend met een lekker stevig ontbijt, waarna je klaar bent voor de eerste ronde therapie. Deze kan bestaan uit een groepssessie, een individueel gesprek of zelfwerkzaamheid. Daarna staat er een heerlijke lunch voor je klaar. In de middag vindt een tweede ronde therapie plaats. De dag wordt ingedeeld afhankelijk van jouw behandelplan. In de avond heb je de keuze uit twee lekkere menu’s. Na het diner is er tijd voor jezelf en ontspanning in de vorm van wandelen in de mooie omgeving, sporten, zwemmen en creatief bezig zijn. Tussendoor werk je zelf aan je behandeldoelen via modules of dagboeken in de online behandelomgeving.

Ochtend (ontbijt 7:30 - 8:15)

Middag (lunch 12:30 - 13:30)

Avond (diner 18:00 - 19:00)

Tweede fase (enkel op indicatie)

8 weken ambulante vervolgbehandeling

Nadat je zes weken in onze kliniek hebt doorgebracht ben je klaar om naar huis te gaan en volgt er wanneer geïndiceerd een ambulant zorgtraject. Eén van de behandelaren uit jouw klinische traject wordt ook je mentor. Samen beslis je aan welk doel je verder gaat werken thuis. De ambulante behandeling zal in intensiteit afnemen in de periode van 8 weken.

Persoonlijke begeleiding
Uit ervaring begrijpen we bij U-center dat deze tweede fase soms spannend kan zijn. Je gaat terug naar “oude” situaties, waarin je kennis en vaardigheden die je hebt geleerd in de kliniek, nu in de praktijk gaat toepassen. Terugval in oude patronen en gedrag is hierbij heel normaal. U-center geeft je op al deze punten ondersteuning. Naast je toekomst ontwikkelingsplan, begeleidt je behandelaar je om grip te houden op moeilijke situaties. We besteden veel aandacht aan het herhalen en je eigen maken van inzichten en vaardigheden die je in het behandelcentrum hebt ontwikkeld. Na de behandeling houd je toegang tot je online behandelmodules, dus je kunt je dagboeken, je modules en je toekomst ontwikkelingsplan nog een tijd blijven inzien.

Op zoek naar een aanpak voor al je problemen tegelijk?

U-center behandelt al je problematieken tegelijk, waarbij we rekening houden met alle factoren die van invloed zijn. Meld je direct aan of neem contact op voor meer informatie.

Meld je aan

Geschatte wachttijd

8 tot 12 weken

Laatst geupdate op 18-07-2024

Onze behandelingen

Aandacht voor lichaam en geest

Ons behandelcentrum

De ideale omgeving om aan jezelf te werken

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden