Inspirerende Kennisdeling met Roemeense Traumaspecialisten

Nieuws

11-09-2023

Inspirerende Kennisdeling met Roemeense Traumaspecialisten

Afgelopen week hadden we het voorrecht om enkele gewaardeerde collega's uit Roemenië te verwelkomen in ons behandelcentrum in Epen. Diana Vasile (Directeur en Klinisch Psycholoog), Adina Stanca (Manager en Psycholoog), en Teodora Bahna (Psycholoog) van het "Institute for Study and Treatment of Trauma" (ISTT) in Boekarest brachten twee dagen door met ons team om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen.

Diana, Adina en Teodora zijn ware pioniers op het gebied van gestructureerde psychologische zorg in Roemenië. In een land waar psychologische zorg pas in de jaren '90 echt vorm begon te krijgen, heeft ISTT zich gespecialiseerd in de behandeling van trauma, vaak de oorzaak van andere psychische aandoeningen. ISTT biedt training, behandeling en is actief betrokken bij onderzoek. Het team heeft ook andere klinieken in Europa bezocht om zoveel mogelijk informatie te verzamelen, met als doel een gestructureerd zorgsysteem in Roemenië te kunnen implementeren.

Dag één: Inspirerende Uitwisseling
Ons tweedaagse programma begon met een boeiende presentatie door Brenda Nunez-Gonzalez (Regiebehandelaar/GZ Psycholoog) van U-center. De leden van het ISTT-team toonden zich zeer enthousiast en stelden tal van vragen. Na een welverdiende lunch namen ze deel aan een "Zuurstof voor de ziel" sessie, die ze enorm waardeerden. Wubbo Scholte (Klinisch Psycholoog/Manager Behandelzaken/P-opleider bij U-center) voerde vervolgens een leerzaam gesprek met hen, waarin onderwerpen als intakecriteria en beoordelingen aan bod kwamen. Een rondleiding door onze kliniek maakte de dag compleet. Het was overduidelijk dat alle drie de dames zeer gedreven zijn en er alles aan doen om zoveel mogelijk informatie op te nemen, die ze kunnen toepassen in hun poliklinische programma in Roemenië.

Dag twee: Intensief Meekijken
Op de tweede dag volgden onze gasten het behandelteam van U-center op de voet, van intakegesprekken tot individuele therapiesessies. Diana Vasile verzorgde bovendien een inspirerende lezing tijdens een lunch referaat over hun werk in Roemenië. In de middag verzorgde Limor Navot (Psycholoog bij U-center) een boeiende sessie over schematherapie. Limor zal tevens op uitnodiging van het ISTT-team U-center vertegenwoordigen op een internationale conferentie die later dit jaar in Boekarest plaatsvindt (10-12 november).

Onze gasten waren zeer tevreden met alles wat ze hier hebben gezien en ervaren. Uiteraard blijft U-center in de toekomst nauw samenwerken met deze zeer gewaardeerde specialisten. Het was een waar genoegen om onze Roemeense collega's te verwelkomen en kennis uit te wisselen. Samen werken we aan de verdere ontwikkeling van gestructureerde psychologische zorg, niet alleen in Nederland, maar ook in Roemenië.

Bekijk de foto's

Foto's

Het was een waar genoegen om onze Roemeense collega's te verwelkomen en kennis uit te wisselen. Samen werken we aan de verdere ontwikkeling van gestructureerde psychologische zorg, niet alleen in Nederland, maar ook in Roemenië.

  • Kennisdeling met Roemeense Traumaspecialisten
  • Kennisdeling met Roemeense Traumaspecialisten
  • Kennisdeling met Roemeense Traumaspecialisten

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden