Behandeling verslaving

Ben je op zoek naar een passende behandeling voor je verslaving? Als je niet meer kunt stoppen met bepaalde middelen of gedrag kan dit je leven behoorlijk ontregelen. Bij U-center behandelen we de mens, niet alleen de verslaving. In een korte en intensieve behandeling krijg je weer grip op je leven.

Intensieve verslavingshulp

Hulp bij verslaving

Ben je op zoek naar verslavingshulp? Wanneer je maar geen grip krijgt op je drang naar bepaalde middelen of gedrag biedt U-center hulp met een klinische en (wanneer geïndiceerd) ambulante behandeling. Tijdens je behandeling is je behandeltraject gebaseerd op met een aantal basisinterventies. Voor verslaving is dit primair een detox en cognitieve gedragstherapie. Aanvullende interventies bestaan uit lichaamsgerichte behandelingen, expressieve therapieën en interventies gericht op leefstijlverandering. Ook worden individuele gesprekken, groepstherapie, partnerrelatie- en systeemtherapie ingezet. 

Het is belangrijk dat je weer actief wordt en een dagritme, structuur en lichamelijke conditie opbouwt. We houden tijdens je behandeling altijd rekening met de onderliggende factoren, zoals je omgeving, persoonlijkheid en andere mogelijke oorzaken.

Wat is verslaving

Hoe kom ik van mijn verslaving af?

Wanneer je van je verslaving af wilt komen is de eerste stap om te erkennen dat je verslaafd bent aan bepaalde middelen of gedrag. Van je verslaving afkomen is erg moeilijk en het is daarom belangrijk om hulp te zoeken. Misschien heb je al verschillende keren geprobeerd om te stoppen of te minderen of heb je al verschillende therapieën gehad. Ondanks alle hulp is het maar niet gelukt om grip te krijgen op je verslaving. 

Soms is ambulante hulp niet genoeg om van je verslaving af te komen en is het goed om tijdens je behandeling in een andere omgeving te verblijven. Bij U-center start je met een opname in de kliniek met (wanneer geïndiceerd) een ambulante vervolgbehandeling. Tijdens je eerste contact met ons leggen we je uit hoe de aanmeldprocedure werkt en onderzoeken we samen of U-center een passende behandeling kan zijn voor jou. 

Tijdens een kortdurende opname bij U-center krijg je integrale verslavingshulp en kijken we ook naar onderliggende factoren die je verslaving in stand houden. In onze kliniek voor meervoudige aandoeningen werken we niet alleen aan jouw verslaving, maar ook aan de achterliggende oorzaken. 

Verslaving en comorbiditeit

Quote

We beloven nooit een makkelijke oplossing, omdat die niet bestaat. Van je verslaving afkomen is een grote opgave, maar het is niet onmogelijk.

Hans Zander, verslavingsarts bij U-center

U-center biedt hulp bij jouw verslaving

Hoe behandelt U-center je verslaving?

Behandeling van je verslaving is een onderdeel van een bredere aanpak die gericht is op je hele leefwereld. Onze behandeling is vooral praktisch van aard. We bieden dus niet alleen theorieën, maar directe toepasbare veranderingen. U-center heeft al 12 jaar ervaring met het behandelen van verslavingen. 

In een behandeling bij U-center ga je actief aan de slag met jezelf. Naast je verslaving kijken we ook naar onderliggende problemen die een rol spelen in je afhankelijkheid. Vaak is er bij een verslaving sprake van meerdere problemen. Denk aan een combinatie van depressie, angst, een trauma of nog een andere verslaving. Er kunnen dus ook andere oorzaken of gevolgen zijn die je klachten in stand houden. 

Dat alles vraagt om maatwerk. Daarom werken we vanuit een integrale aanpak, waarin we alles meenemen dat van invloed is op jouw leven en de drugsverslaving, alcoholverslaving of gedragsverslaving. Denk ook aan je persoonlijkheid, relaties, gezinssituatie, werk en lichamelijke gezondheid. Samen met het behandelteam onderzoek je de oorzaken van je verslaving en verander je met nieuwe inzichten de gedragspatronen die je klachten in stand houden.

Oorzaken verslaving
Behandeling gedragsverslaving

Behandeling gedragsverslaving

Bij U-center krijg je een persoonlijke behandeling voor je gedragsverslaving. We behandelen jou als mens, niet alleen je diagnose. Een gokverslaving, seksverslaving, gameverslaving of social media verslaving kan erg lastig zijn om vanaf te komen. Samen werken we met je aan het stoppen of minderen van het gedrag en aan het veranderen van de patronen die de klachten in stand houden. We onderzoeken de onderliggende problematiek en oorzaken van het probleem. Ook je sociale leven speelt een belangrijke rol in de behandeling. We versterken je psychische toestand en helpen je bij het vinden van een gezonde balans.

Klinische opname bij verslaving

In een intensief traject doen wij er alles aan om je te helpen, zodat je in korte tijd vooruitgang boekt.  Daarbij verwachten we ook veel inzet van jouw kant. Een opname met verblijf biedt de voordelen van een kortdurende, intensieve, integrale behandeling van alle aandoeningen tegelijkertijd. In iedere fase van de behandeling is e-health een vast onderdeel van je behandeltraject. 

De eerste zes weken verblijf je in onze kliniek in Epen. In een persoonlijk behandelplan stel je op wat je wilt bereiken en hoe je dat samen met je behandelteam gaat realiseren tijdens je opname. De gastvrije omgeving en de talrijke faciliteiten binnen de kliniek zorgen ervoor dat jij alle ruimte hebt om aan jezelf te werken.

 • Comorbiditeit

  Specialist in comorbiditeit

  Wij behandelen meervoudige diagnoses Lees meer
 • wachttijd

  Geschatte wachttijd: 8 tot 12 weken

  Laatst geupdate op 18-07-2024 Lees meer
 • tevredenheid

  Cliënten raden ons aan

  Gemiddeld scoren we een 8,4 op cliënttevredenheid Lees meer

Ambulante behandeling verslaving

We weten dat de overstap vanuit de kliniek terug naar het dagelijks leven stressvol en moeilijk kan zijn. Daarom heb je na de klinische opname, wanneer geïndiceerd, nog een aantal weken ambulante behandeling. In de acht weken na je klinische behandeling breng je (wanneer geïndiceerd) onder begeleiding van je ambulante behandelaren je nieuwe inzichten en opgedane kennis in de praktijk. Tijdens het ambulante traject ga je verder oefenen met de kennis die je hebt meegekregen uit de kliniek.

Wanneer ben je verslaafd

Word je verslaving de baas

U-center behandelt je verslaving intensief en integraal in een klinische opname en (wanneer geïndiceerd) ambulante vervolgbehandeling. Tijdens je behandeling ga je samen met een team van behandelaren aan de slag met je verslaving en onderliggende factoren.

Neem contact op Online aanmelden

Deze pagina is professioneel beoordeeld op medische waarheid.

U-center laat vakgebied experts informatie op de website controleren op medische waarheid. Zo ben je zeker van betrouwbare informatie.

Laatst bijgewerkt op

Pagina beoordeeld door:

Hans Zander

Hans Zander

Verslavingsarts

Arts voor verslavingszorg bij U-center.

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden