Empowering People

Over U-center

Kamp je met een combinatie van psychische problemen? Zoals een depressie, trauma, angststoornis en/of verslaving? Deze ‘comorbiditeit’ is onze specialiteit. In onze kliniek behandelen wij Nederlandse en Engelstalige cliënten.

Ons verhaal

De start van U-center

Sinds 2008 bieden we in een voormalig hotel in het Zuid-Limburgse Epen (vlakbij Maastricht) plaats aan cliënten met een meervoudige psychische problematiek. 

We bieden 6 weken klinische behandeling, met (wanneer geïndiceerd) aansluitend 8 weken ambulante vervolgbehandeling. Onze korte en intensieve aanpak, in een healing environment én met een korte wachttijd, is uniek en doeltreffend.

Hoe U-center begon? Twee ondernemers zochten hulp voor hun naasten. Die hadden een alcoholverslaving en persoonlijkheidsproblemen. Ze probeerden internettherapie, praatgroepen, dagbehandeling in een kliniek. Maar overal liepen ze aan tegen lange wachtlijsten en alles mislukte. De hulp was ook niet gericht op meerdere psychische problemen tegelijk.

Ten einde raad meldden ze zich bij een Duitse privékliniek, die wel thuis was in comorbiditeit. Na een korte en intensieve therapie maakten ze een totale ommezwaai en kregen ze stukje bij beetje weer grip op hun leven. Vanuit hun enthousiasme over dit succes besloten de initiatiefnemers om U-center op te richten. Zo konden meer mensen profiteren van deze aanpak. Maar dan wel dichterbij huis, zodat ook familie, vrienden of de werkgever bij het herstelproces konden worden betrokken.

Hospitality als onderdeel van de behandeling
De oprichters kochten een hotel in Epen. Ook namen ze het hotelpersoneel over. ‘Hospitality’ zit dus in ons DNA. Zo draagt niet alleen de behandeling bij aan je herstel. Maar ook de gastvrijheid, service en mooie, rustgevende omgeving. Als cliënt moet je je veilig en comfortabel voelen. Ook geloven we in een holistische en multidisciplinaire aanpak.

 • Comorbiditeit

  Specialist in comorbiditeit

  Wij behandelen meervoudige diagnoses Lees meer
 • wachttijd

  Geschatte wachttijd: 8 tot 12 weken

  Laatst geupdate op 17-06-2024 Lees meer
 • tevredenheid

  Cliënten raden ons aan

  Gemiddeld scoren we een 8,4 op cliënttevredenheid Lees meer

Organisatie

Na de pioniersfase groeide U-center uit tot een stevige organisatie. De cliëntenraad, het bestuur en de raad van commissarissen spelen een belangrijke rol. In onze kliniek helpen we naast Nederlandse cliënten ook Engelssprekende cliënten uit vooral Duitsland, België en Luxemburg.

Neem je contact met ons op? Dan krijg je een professional uit Driebergen aan de lijn. Daar zitten verschillende ondersteunende afdelingen.

Al onze medewerkers werken volgens het GGZ Kwaliteitsstatuut. Dit staat sinds 2016 als professionele standaard in het kwaliteitsregister van Zorginstituut Nederland. Ook zijn we NEN-EN 15224 gecertificeerd. Dit betekent dat we veiligheid voorop stellen.

Meer over onze organisatie
werken bij u-center

Become U!

Het U-center team

Wil jij helpen om onze cliënten zo snel mogelijk hun rol in de maatschappij terug te geven? Kom dan ons hechte team versterken! U-center is een uitdagende, flexibele en prachtig in het groen gelegen werkgever voor groeigerichte behandelaars en professionals die uitmuntend werk willen leveren in de psychotherapeutische hulpverlening.

Niet alleen onze behandelaars helpen cliënten. Ook kantoor- en facilitaire medewerkers zien we als zorgprofessionals. In ons enthousiaste, hechte en diverse team draagt iedereen z’n steentje bij aan het welzijn en herstel van onze cliënten.

Werken bij U-center

Samenwerkingen

Onze partners

We bieden zorg van hoge kwaliteit en blijven leren. Daarvoor werken we samen met vooraanstaande organisaties. Bijvoorbeeld het academisch ziekenhuis Maastricht UMC+ en de artsenfederatie KNMG.

Onze partners

Behandeleffect & resultaten

De beste behandeling vraagt ook om wetenschappelijke kennis. Daarom meten we op verschillende momenten de behandeleffecten met goedgekeurde vragenlijsten, tot een jaar later. Ook onderzoeken we op verschillende manieren de cliënttevredenheid. 

Ruim driekwart van onze cliënten herstelt al tijdens de opname. Dat is een heel hoog percentage in de geestelijke gezondheidszorg. Ook valt bij ons een veel kleiner aantal cliënten terug.

Lees verder

Clientwaardering bij vertrek kliniek

8,4

Cliëntwaardering einde behandeling

8,0

Anonieme recencies

8,7

Kom in contact met U-center

Heb je een vraag over U-center of wil je met ons samenwerken? Neem contact op met ons communicatie center. Je kunt ons bellen, mailen of een terugbelverzoek indienen.

Neem contact op

Wetenschap

Behandeleffect & resultaten

Become U

Werken bij U-center

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden